Voor de vulling:
2 eetlepels plantaardige olie
2 fijngesneden sjalotten
1 fijngesneden teen knoflook
2 fijngesneden schijfjes verse gemberwortel of 1 theelepel
gemberpoeder
1 kleine rode peper in ringetjes
100 gr gele paprika in reepjes
250 gr grote garnalen
1 eetlepel sojasaus
2 eetlepels fijngesneden verse koriander of selderij
Verhit voor de vulling de olie in een koekenpan en smoor de
sjalot, knoflook, gemberwortel en rode peper ± 3
minuten.
Doe de paprika erbij en smoor deze nog 3 minuten mee.
Schep de garnalen erdoor en verwarm ze.
Breng op smaak met sojasaus en meng de koriander erdoor.
Houd de vulling warm.
Breek de eieren in een schaal en klop ze los met de room,
zout, peper en de bieslook.
Smelt de helft van de boter in een koekenpan, giet er de helft
van het eimengsel in en bak het op halfhoog vuur.
Schep het gestolde ei steeds iets omhoog, zodat er weer
vloeibaar ei op de bodem van de pan komt.
Laat, als al het ei net is gestold, de onderkant lichtbruin
worden.
Laat de omelet op een verwarmde schaal glijden en schep de
helft van de garnalenvulling erin.
Bak op dezelfde manier nog een omelet.
Tip: Het geheim van een geslaagde omelet is: de pan in
beweging houden.
Reken voor een goede omelet altijd één ei de man
en één voor de pan.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |